INAUGURACIÓ D’UN NOU ESPAI FORMATIU AL CIFP PERE DE SON GALL

ACTE D’INAUGURACIÓ D’UN NOU ESPAI FORMATIU AL CIFP PERE DE SON GALL AMB LA TECNOLOGIA D’LG I ZEHNDER I GIACOMINI

La setmana passada va tenir lloc l’acte d’inauguració del nou espai formatiu creat al CIFP Pere de Son Gall amb la darrera tecnologia en climatització, ventilació i eficiència energètica de la mà de LG, Zehnder i Giacomini. Aquest espai formatiu s’ha creat amb la col·laboració del centre educatiu, la Conselleria d’Educació i empreses del sector, LG Electronics, Zehnder Group Ibérica, Giacomini com a principals promotors del projecte, col·laboracions de Fabricair, Antonio Cabot Fornés i Nord Arbona que han aportat equipaments i Fusteria Orell que ha aportat la carpinteria de fusta.

L’espai permetrà al professorat i alumnat del centre formar-se en les darreres tecnologies del mercat. A la vegada, fomentant la col·laboració público-privada, el centre acollirà formacions destinades a professionals organitzades pels promotors de l’espai formatiu per tal de millorar la capacitació del sector.

L’aula, d’aproximadament 80 m2, compta amb una instal·lació d’aerotermia que alimenta un terra radiant i un fan coil multizona, un sistema de climatització VRF (màquina d’expansió directa amb cabal variable de refrigerant) per a producció de fred i calor i producció d’aigua calenta sanitària, un sistema de ventilació amb recuperació de calor i una instal·lació d’energia solar fotovoltaica amb una bateria de liti amb inversor per alimentar els consums de l’aula i convertir-la en un espai de consum quasi nul.

La instal·lació dels equipaments s’ha fet a càrrec del professorat i alumnat del departament d’Instal·lació i Manteniment, Energia i Aigua i Electricitat del centre, l’empresa AR Refrigeración (SAT d’LG) i Domus (SAT de Zehnder).

A l’acte inaugural hi assistiren representants de la Conselleria d’Educació, el Secretari Autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Suñer, la Directora General de Formació Professional i Orientació Educativa, Maria Isabel Salas i la Cap del Servei de Planificació i Participació, Olivia Caballero de Segovia, alumnat i professorat del centre i empreses del sector.

Aquestes iniciatives de col·laboració entre els centres educatius i el sector privat permeten oferir una formació de qualitat, actualitzada en les tendències del mercat i amb contacte amb els sectors productius que repercuteix en una millor preparació dels futurs professionals que sortiran dels estudis d’FP del centre.